Mmf

Här kommer receptet på mmf!
Mmf står för marshmallows fondant och är nästan samma som sockerpasta men enligt vissa, oss inräknade, mycket godare.
Det är väldigt lätt att jobba med den när man väl gjort klar den. Själva tillverkningen är ganska kladdig…
Det här receptet räcker till ca 1 kg mmf.
Det här behöver du:
Ca 300 g marshmallows (antingen klippta i småbitar eller minimarshmallows)
2 msk vatten
1 msk olja (neutral)
7-8 dl florsocker
Smält marshmallowsen i micron eller över vattenbad, tillsammans med olja och vatten. 
När allt är smält rör du om i de smälta marshmallowsen så du ser att det inte är några klumpar i. Sikta i florsockret i en bunke och gör en grop i mitten. Häll i marshmallowsblandningen i gropen och blanda ihop. Ev. är det lättare att ta ut allt på bordet och kladda i hop. 
Ett tips kan vara att smörja in händerna i olja för att inte fastna.
När du fått ihop det till en deg plastar du in den i platsfolie, mycket nog så den inte torkar. Den ska vara ganska kladdig när du plastar in den, annars blir den för torr.
Låt den vila ett dygn och sen är det bara att baka på!

One thought on “Mmf

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.