I förra veckan fick vi en beställning på en Key Lime Pie. Eftersom vi inte gjort någon sån själva innan tyckte vi det var ett roligt uppdrag att få testa nått nytt. Vi gjorde en testpaj och låt vår smakpanel göra ett smakprov.
Den blev uppskattad!
Smaken är lite syrlig, men ändå söt fast inte för söt.
Så har du inte testat den pajen tycker vi att du ska göra det. Vi hoppas att beställaren uppskattade pajen lika mycket som testpanelen och vi gjorde!
Receptet kommer här:
Key Lime Pie
Pajbotten:
15 digestivekex, gärna fullkorn
125 g smör
Fyllning:
5 äggulor
1 burk kondenserad sötad mjölk, ca 400 g
1 dl pressad limesaft
Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner mjölk och limesaft. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 15 min. Låt kallna.
Låt den stå i kyl eller frys minst 3 tim. Låt den frysta pajen stå i rumstemperatur ca 20 min innan servering. Sikta över florsocker.
Garnera med vispad grädde och limeskivor.
Vi gjorde pajen dagen före och lät den stå kallt i kylen över natten. Vi gjorde även 1,5 sats och tog en större form för att pajen skulle räcka till fler, det gick lika bra.
Mums!