Jättegoda ägg- och mjölkfria muffins!

Det här behöver du:

100 g mjölkfritt margarin
100 g mörk choklad, mjölkfri
1 tsk snabbkaffe (kan uteslutas)
4 tsk noegg (äggersättning finns i vissa livsmedelsaffärer)
2 msk vatten
½ dl havredryck
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 krm salt
3 msk kakao
12 mjölkfria marshmallows, jag tog minimarshmallows.

 Kom ihåg att läsa innehållsförteckningarna om du inte är helt säker på vad ingredienserna innehåller.

Så här gör du:

Tag fram 12 muffinsformar. Ställ dem helst i en muffinsform av metall eftersom smeten är tung.
Hacka chokladen i bitar. Smält margarinet, rör ned kaffepulver och chokladhacket och låt det smälta under omrörning.
Blanda noegg och vatten i en bunke. Vispa en stund med elvisp. Häll i sockret och vispa en stund till. Vispa ned margarinblandningen och de övriga ingredienserna.
Fördela smeten i 12 formar. Tryck ned en marshmallow ordentligt i varje form. Grädda i 225 grader i 10 minuter.

2 thoughts on “Jättegoda ägg- och mjölkfria muffins!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.