Idag bakades vaniljfudge som var mjölkfri och dessutom otroligt god!
Det är ju bara så gott med vaniljfudge och det är nått man saknar när man tvingas äta mjölkfritt, men nu äntligen finns det något substitut. Det var inte alls krångligt att göra heller, det gick hur bra som helst med en unge på armen och resten av högen som ordnade skattjakter både högt och lågt åt varandra. Och så, just ja, receptet var det ja. Här kommer det!
Mjölkfri vaniljfudge:
2,5 dl sojagrädde
5 dl socker
1,25 dl sirap
1,5 tsk kakao
3 tsk vaniljsocker
60 g mjölkfritt margarin
Häll grädde, socker och sirap i en kastrull, sikta ner kakaon. Sätt på värmen och rör så det blandas. Låt sjuda upp, sänk värmen till låg och koka cirka 15 minuter. Rör så lite som möjligt i kolan. Gör ett kulprov (doppa några droppar kola i kallt vatten) för att testa om smeten går att forma till en kula, den får inte vara för lös men ej heller knäckig.
Ta av från värmen, rör ner vanilj och margarin. Rör i smeten med en träsked i 6-7 minuter tills kolan skiftar färg från blank till matt. Häll i en form med bakpapper och låt kallna i kyl. Skär i små kuber.