Baka bullar!

Att baka bullar ger en sån där mysig, varm, ombonad känsla, eller hur? Doften och värmen sprider sig i hela huset. Och att smaka en varm, nygräddad bulle är nog bland det bästa som finns!
Kanelbullar i all ära, men ibland känner man för att testa något annat. Den här gången blev det Äppelbullar och Chokladbullar. Mycket gott var det!

Äppelbullar ca 45 st

150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
stötta kardemummakärnor
ca 1,4 liter vetemjöl

Fyllning:
Äppelmos(ljummet)
Kanel
ev socker eller vaniljsocker

Smält margarinet och häll i mjölken, låt detta bli fingervarmt. Lös upp jästen med lite av degspadet, tillsätt resten av degspadet, salt, salt, socker, kardemumma och ca 2/3 av mjölet. Arbeta blank och smidig, ca 4 min med maskin. Tillsätt mera mjöl, men spara lite till utbaket. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 min.
Knåda degen smidig och dela i 2 delar. Kavla ut varje del. Bred på fyllningen och rulla ihop degen till en rulle. Dela i bitar och lägg i formar. Låt jäsa ca 30 min. Pensla ev med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen 250 grader i ca 5-8 min.
Klart!

Vill du istället ha chokladbullar tar du den här fyllningen:
Kakao
Socker
Vaniljsocker

Mängd på det är jag osäker på eftersom det är lättast att ta på ett ungefär tycker jag. Men jag skulle tro ca 0,5 dl kakao, 1 dl socker och 2 tsk vaniljsocker.
Gott blev det i alla fall.

Trevlig bakstund!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.