Rice Krispies Treat

Nu har vi testat rice krispies treat för första gången och det var skoj att testa! Det kommer bli fler gånger det används i vårt kök, promise!

Vi tänkte dela med oss av receptet som vi gjorde treatsen av. Receptet har vi hittat på Bakglädje.

RICE KRISPIES TREAT

3 msk smör
300 g marshmallows
1,5 liter rice krispies
(smaksättning: 1 dl hackad choklad, hackade jordnötter eller torkad frukt)

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på låg värme. Häll i marshmallows och smält dem under omrörning, se till att blandningen inte bränns i botten på kastrullen. När allt är smält tas kastrullen från plattan och rice krispies hälls i (och eventuell smaksättning). Blanda ordentligt.

Att modellera tårtdekorationer med rice kriespies treat:
Forma gärna massan medan den fortfarande är varm. Blöt händerna och tryck till önskad form. Om den ska täckas med sockerpasta eller marsipan så görs det med fördel medan massan fortfarande är klibbig.

Ska dekorationen med rice krispies treat kunna ätas bör den göras högst tre dagar i förväg. Kan man däremot tänka sig att inte äta dekorationen så går den att göra långt i förväg vilket ibland kan vara skönt eftersom det faktiskt tar rätt lång tid att förbereda vissa dekorationer.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.