Tårtbotten

 Den här veckan har vi fyra tårtor som förhoppningsvis ska bli klara!
Vi tänkte visa er hur det går till när vi gör en tårtbotten på ett mycket enkelt och bra sätt.
 Till den här tårtbotten som är 24 cm i diameter behövs 5 ägg. 
Vi knäcker äggen i ett glas, och mäter upp lika mycket socker som ägg i ett annat glas. 
I det tredje glaset häller vi i en tredjedel potatismjöl, och resten vetemjöl och 1,5 tsk bakpulver
 och blandar detta.
 Ägg och socker hälls i en bunke.
 Och vispas luftigt med elvisp.
 Sist vänds mjölblandningen i och blandas, INTE vispas.
 Vi brukar klä en form med bakplåtspapper och sätta upp som en krage på kanten
 så att tårtbotten blir hög och fin.
Sen hälls smeten i formen och gräddas i 175 grader i ca 35-40 minuter beroende på ugnen.
Tårtbotten tas ur ugnen och får svalna. Den kan med fördel göras några dagar innan så den hinner frysas, Då blir det lättare att såga den i lager sedan.

3 thoughts on “Tårtbotten

  1. Vad lätt det verkar vara! Men en fråga, när di sågar den, vad använder ni? Har hört att sytråd ska vara ett bra hjälpmedel.

    Men ni fryser den direkt när den svalnat o tar fram den dagen innan o sågar eller?

  2. Vi använder en tårtsåg, det finns speciella sånna just för ändamålet, men det går bra med en vanlig kniv också, blir inte riktigt lika jämnt bara. Vi tar fram den en stund innan vi sågar den, så att den är lite “kall” fortfarande men inte frusen, om du förstår hur jag menar. Det går att såga den fast den inte varit frusen, men då är det bra om den inte är alldeles nybakade eftersom den lätt går sönder då.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.